De voordelen van YouTube voor jouw bedrijf

Wanneer je het hebt over de online aanwezigheid van je bedrijf, denk je vast meteen aan sociale media als LinkedIn, Facebook en Instagram. Maar heb je weleens gedacht aan het gebruiken van YouTube als tool voor jouw online marketing?

YouTube is één van de grootste internetplatforms en kan daarmee een hele impactvolle tool zijn voor jouw bedrijf, helemaal als je deze combineert met andere communicatiemiddelen. In dit blog zetten we voor jou de voordelen van YouTube op een rijtje.

1. Product/dienst demonstreren

Via YouTube kun jij jouw product of dienst in één of meerdere video’s demonstreren. Door het laten zien van jouw product ‘in actie’, krijgen potentiële klanten een beter beeld van hoe jouw product werkt in de praktijk en wat er de voordelen van zijn. Zo kan diegene een goed geïnformeerde beslissing nemen over het wel aanschaffen van jouw product of dienst.

2. Een community opbouwen

Sommige bedrijven lenen zich perfect voor het opbouwen van een community. In dit blog las je al meer over de voordelen hiervan. Ook YouTube kan hierin een hele fijne tool zijn, omdat het platform veel mogelijkheden biedt voor delen en interactie. Denk bijvoorbeeld aan een livestream, het delen van klantervaringen of het maken van verborgen video’s die exclusief voor jouw community beschikbaar zijn.

3. Je expertise bewijzen

Je kunt YouTube gebruiken om jouw reputatie als expert op te bouwen. Dit doe je bijvoorbeeld door het uploaden van zogenaamde ‘tutorials’, of instructiefilmpjes, maar dit kan ook met video’s waarin je tips geeft over een onderwerp in jouw vakgebied.

4. Bandbreedte besparen

Dit klinkt even heel technisch, maar het gebruiken van YouTube-video’s op jouw website zorgt ervoor dat je geen bandbreedte inlevert. In simpele woorden betekent dit dat het gebruiken van YouTube-video’s (in tegenstelling tot losse video’s die je op je website uploadt) ervoor zorgt dat je website snel blijft draaien. Wel zo fijn voor jou en voor je klanten!

5. De identiteit van jouw merk tonen

Jouw merk heeft ongetwijfeld een uniek DNA, een eigen ‘persoonlijkheid’, en dat wil je laten zien! YouTube leent zich hier goed voor, omdat het je de kans geeft om in meer detail in te gaan op de identiteit van je bedrijf en merk. Zo kun je denken aan video’s over jouw missie, reden van bestaan, of interviews met jou of je medewerkers.

6. (Opnieuw) benutten van evenementen

Door succesvolle evenementen te vereeuwigen op beeld en deze te verwerken in een toffe YouTube-video, kun je hiervan blijven genieten. Dit soort video’s laten klanten die er niet waren zien hoe het eraan toeging, en daarmee ook dat ze er volgende keer zeker wél bij willen zijn.

7. Oplossen van problemen van klanten

Zoals we eerder al benoemden, kan YouTube dienen als platform om jouw expertise te laten zien. Het oplossen van ‘problemen’ van klanten via YouTube tilt dit naar een hoger level. Zo kun je dus tutorials maken of veel gestelde vragen beantwoorden. Hiermee ben jij een mogelijk ‘probleem’ bij de klant voor! En laat je tegelijkertijd ook nog eens zien dat je weet waar je het over hebt.

 

Auteur: Marlijne van Tour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan